Ексклузивно! Кандидат-депутатите на Гоце Делчев първо пред вестник „Градът“!

Димитър Гамишев (ГЕРБ): Няма лесен път до мястото, където си струва да стигнеш!

Богдан Боцев (БСП): Искаме да активизираме младите хора!

Димитър Гамишев е кандидатът за народен представител от партия ГЕРБ от град Гоце Делчев. Той беше посочен от местната структура с нечувано висок брой гласове и утвърден от националното ръководство на изпълнителна комисия под номер седем в интегралната бюлетина с кандидатите да влязат в Българския парламент. Гамишев познат на града и района като уважаван предприемач, човек на който може да се разчита и най – вече като политик на диалога и на положителните резултати. Само твърди че за него политическите опоненти не са врагове а просто хора с различно мнение и позиции от неговите и само в в диалога и дебатът се постига разбирателство. Прави впечатление че към критиците си винаги се обръща с думите „Да са живи и здрави“ и показва уважението си към тях , изслушва ги и приема градивната критика – качество с което не всеки местен политик може да се похвали. Когато получи най – голямото си признание в кариерата да бъде избран за председател на местната структура на партия ГЕРБ в Гоце Делчев, Гамишев даде ясна заявка че прозрачността, лоялността, користността с хората с които работи и ще работи без значение дали в един момент са го подкрепили или не той е готов да помага на всички. Изрази пълната си готовност да работи за това развиване и първата оценка не закъсня, Гамишев беше избран за общински съветник от партия ГЕРБ в местният парламент с впечатляващ брой преференциален вот. С негово съдействие комисията по младежта и спорта беше отделен като самостоятелна. Като председател на комисията по младежка и спорта, той значително увеличи средствата за неврокопския спорт като не остави нито един спортен клуб в града да бъде подминат, насочи енергията си към развитие на детския спорт и там резултатите не закъсняха. Действията на Гамишев показват само едно – последователност. Ето защо напълно реално и в хода на положителните действия неговото избиране и по точно номиниране за кандидат народен представител. От тук нататък на ход е обществото, на ход е обществената оценка за свършеното до тук. Един напълно реален процес лидерът на ГЕРБ – Гоце Делчев да получи нужното признание и да отиде да гради в парламента. Няма лесен път до мястото където си струва а стигнеш! Са казали мъдрите хора и ние като избиратели трябва да поощряваме тези които са готови да ни водят по него. Да продължим да развиваме и градим започнатото казва лидерът на ГЕРБ – Бойко Борисов, защото ГЕРБ направи много и хората оценяват това. ГЕРБ не дава празни обещания, а надгражда постигнатото…

В спортна зала „Неврокоп Арена“ в Гоце Делчев дадоха старт на второто издание на „Ученически спортни игри – Гоце Делчев 2017“. В турнирът се включиха всички училища от общинския център, както и училища от Брезниц, Корница, Мосомище и Борово. Отборите са разпределени в три възрастови групи: 5-7 кл, 9-10 кл. и 11-12 кл. В рамките на четири дена, учениците ще мерят сили в седем вида спорт: футбол, хандбал, баскетбол, волейбол, тенис на маса, шах и канадска борба.
Победителите в различните видове спорт ще бъдат тържествено обявени на 24 февруари (петък). Класиралите се на първо място в отделните спортове ще се явят на областните ученически състезания които ще се проведат през месец март в Благоевград.
Ученическите турнири в Гоце Делчев се организират от общинската управа, която има амбиция през следващата година те да прераснат в регионални в които да се включат и училищата от съседните общини – Хаджидимово, Гърмен и Сатовча.
Ето какво заяви за нас г-н Богдан Боцев:
– Г-н Боцев, току-що започна второто издание на междуучилищните спортни игри. Как се възприемат тези игри в Гоце Делчев от самите ученици и от гражданството?
– Хубавото е, че се възприемат много добре, много положително от училищата, а и от гражданите. Само ще дам един пример, че вече две училища повече вземат участие във второто издание на турнира, отколкото в турнира през октомври, който организирахме непосредствено след откриването на залата. Ние от общината решихме да провеждаме няколко такива турнира през годината след като имаме такава придобивка – спортната зала „Неврокоп Арена“, за да може да активизираме младите хора, защото спорта според мен е едно от най-важните неща, заедно с ученето, което усъвършенства и развива младите хора.
– Проявяват ли интерес и училища от селата на общината?
– Да. Проявяват интерес всички училища от община Гоце Делчев, освен тези, които са малките и нямат достатъчно деца, които да вземат участие в турнира. Ние имаме идея за в бъдеще, дори да направим веднъж в годината и регионален турнир с участието на съседните общини. Хубавото сега на този турнир е, че след провеждането му, всеки един от шампионите в различните видове спорт ще има възможност да участва съответно в областните турнири, които ще се проведат през месец март.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ В ДНЕШНИЯТ БРОЙ НА ВЕСТНИК „ТОП ПРЕСА“!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене