Мистерията с убийството на Георги се разплита в Благоевград! Щурмуваха стая 514 в общежитията, свидетел натопи Йоан

Полицаи обискирали вчера стаята на обвинения в убийството на Георги в Борисовата градина Йоан Матев в студентското общежитие на ЮЗУ – Благоевград. Той живеел там със съквартирант. През декември, в края на семестъра Йоан си тръгнал за  София и повече не се е връщал.

Прокуратурата смята, че е открила ножа, с който беше извършено убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина преди 2 години. По думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова е разпитан човек, който не само е потвърдил извършителя на престъплението, но и е посочил мястото, където се намира ножа.

По непотвърдени данни е възможно свидетелят да е брат му.

„Снощи бе установено, че на посоченото от свидетеля място има нож. Намерихме оръжието, с което е извършено убийството“, уточни Арнаудова.

Все още ДНК експертизата на ножа не е готова.

Задържаният се казва Йоан Матев, на 19 години. Повдигнато му е обвинение и е задържан за 72 часа. Той е студент по право в Благоевградския университет. Възползвал се е от правото си да не дава обяснения за момента.

Според властите той е сменял вида си няколко пъти по време на шестмесечното наблюдение. Той е отслабвал и надебелявал, пускал си е дълга коса и брада.

По време на престъплението е бил е на 17 години. Според закона ако бъде признат за виновен той ще бъде съден като непълнолетен и може да получи наказание от 2 до 8 години.

Проверени са над 400 души, изготвени са били редица психопрофили, разследващите прегледали много видеозаписи от охранителни камери.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене