Историята на Таня Атанасова от Гоце Делчев: Как намерих баланса между работата и семейството

Ралица ВАСИЛЕВА

Таня Атанасова е на 34 години, семей­на, с две деца. Живее в Гоце Делчев.

Нейната история прилича на истори­ята на много други жени, които се оп­итват да намерят баланса между работа и семейство, да са щастливи от това, кое­то правят и да сбъдва меч­тите си.

Разликата между нея и останалите жени, е че Таня вече е успяла. Направила го е благодарение на „Ори­флейм“, една от най-успеш­ните компании за директни продажби в света.

„Разделям живота си на две. Преди да стана част от „Орифлейм“ и след това“, разказва тя.

ЖИВОТЪТ ПРЕДИ „ОРИФЛЕЙМ“

Работех в една от най-го­лемите и престижни банки, с добра позиция – Специа­лист кредитиране на малки и средни предприятия.

Това беше мечтаната от мен работа от ученически­те ми години. Отдавах се на 100%, работех упорито с мно­го голямо желание, но така и не получих признание за усилията си.

Положението в работата се изостряше и аз реших нещо да променя. Така се появи втората ми дъщеря и аз отново се пос­ветих на май­чинството.

Естестве­но, не спирах да мечтая за собствена ка­риера. Все пак, исках да съм не само майка, но и успешно реализирала се жена.

КАК СТАНАХ ЧАСТ ОТ „ОРИ­ФЛЕЙМ“

Мечтаех да се занимавам с нещо, в което мога да се развивам самостоятелно, без да съм зависима от ня­кого. Исках аз да организи­рам и планирам работата си. Но не откривах „моя бизнес“, на който да си струва да се отдам, да бъде доходоносен и да не е свързан с голям на­чален капитал.

Една позната стана „Ори­флейм“ консултант и покрай нея започнах да ползвам много от продуктите.

Не след дълго и аз се включих в екипа на компа­нията, впечатлена от проду­ктите на тази марка, която е толкова позната, а аз бях открила наскоро.

Идеята да се регистрирам като консултант първона­чално беше породена от това да си спестявам пари, като пазарувам за мен и моето семейство всички козметич­ни продукти с отстъпка.

Бях доволна и препоръч­вах про­дукти­те и на моите близки. Органи­зирах срещи вкъщи, на които показ­вах про­дуктите.

Някои от тях също станаха консул­танти, привле­чени от възмож­ността да ползват козметика с от­стъпка.

Така, неусетно, се форми­раше моя екип.

КАК СБЪДНАХ МЕЧТИТЕ СИ С ОРИФЛЕЙМ

Екипът ми продължи да се увеличава и аз започнах да се издигам по-бързо.

Майчинството ми обаче свърши и се върнах на по­стоянната си работа в бан­ката. Там нещата не се бяха променили. Напрежението беше голямо и не изпитвах удоволствие от работата си.

Взех решение да се разви­вам само с „Орифлейм“ и да напусна работата си. Много от познатите ми заявиха ди­ректно, че съм луда, но аз не обръщам внимание на таки­ва приказки.

Всеки има право на избор къде да живее, как да рабо­ти.

Въпросът е в това да си щастлив от избора си и все­ки ден да е изпълнен с енер­гия и страст .

Аз избрах за себе си да развивам собствен бизнес в „Орифлейм“, защото тази работа ме зарежда, чувст­вам се свободна да взимам сама решения, да избирам хората, с които да работя, да не съм ограничена в някак­во работно време, да бъда полезна на много други и да им помогна и те да сбъднат мечтите си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене