В началото на март започва обезопасяването на гл. път Е-79 край Кресна

От АПИ обещаха да започнат обезопасяването на главен път Е-79 в района на Кресна, в началото на месец март ,при подобряване на времето.

Това уверение е получил кметът Николай Георгиев, който преди дни имаше среща с представители на КАТ и пътната агенция, съобщи „Труд“. Инициативата дойде от институциите след като хиляди от общината излязоха на протест срещу липсата на сигурност при пресичане на пътя, който минава през центъра на града. На всеки час от там профучават по 400 превозни средства, катастрофите са чести, има и загинали.

На срещата пътните специалисти ще започнат работа по новата маркировка на пътя.

От КАТ са поели ангажимент да поставят и видеокамера. Вече е определено и мястото, където устройството ще се монтира – близо до пешеходната пътека в центъра на градчето.

Ще има няколко шумящи маркировки, които ще възпроизвеждат звук, когато преминават пешеходци, така че шофьорите ще бъдат предупреждавани отдалеч да намалят скоростта. АПИ ще инвестира общо 400 хиляди лева за обезопасителните мероприятия в района.

Кресна предупреди,че ако до месец не започнат дейностите , то отново ще излязат на протест и ще блокират пътя за Гърция.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене