Възпитаник на Американския университет в България с приз от Британските филмови награди

Шпат Деда спечели отличие за късометражния филм „Дом“

 

Шпат Деда, възпитаник на Американския университет в България, получи приз в категорията за най-добър британски късометражен филм на 12 февруари 2017 г. Той зеадно със съпродуцентите взе наградата с филма „Дом“, който разказва за едно британско семейство, принудено от войната да станат бежанци. Това е първият филм от Косово, който е отличен от Британската академия за филмово и телевизионно изкуство. Церемонията по връчване на наградите се проведе в неделя вечер в зала „Ройъл Албърт хол“ в Лондон.

„Вълшебният момент, когато всичко се случи! Телефонът ми не спира да звъни с поздравления, изпълнени с любов и подкрепа. Благодаря ви! Поздравления за Даниел Малой и за целия екип в Косово и Великобритания. Това прилича на приказка!“, написа Шпат Деда във Фейсбук след получаването на наградата.

Шпат Деда от Косово завършва АУБГ през 2008 г. със специалност „Бизнес администрация“. Деда е много известен изпълнител и автор на поп песни. В момента, той работи като анализатор към Европейската банка за инвестиции и развитие в Прищина. Той е пример как един човек може да бъде успешен в две коренноразлични сфери. Американският модел на образование, който предлага АУБГ, предоставя на студентите именно възможността за получаване на знания от широк кръг дисциплини, съчетано с тясна специализация, което му е помогнало да се справя толкова добре. Студентите могат да следват две специалности, например „Бизнес администрация“ и „Журналистика и масови комуникации“. Това помага на младите хора да развият умения в различни сфери и ги прави успешни в разнообразни дейности.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене