Само в Топ Преса! Над 400 членове и симпатизанти на ДПС от Югозапада в писмо до ръководството на партията в София: Оттеглете Ахмед Башев!

НЕКА СЛОЖИМ КРАЙ НА РАЗДЕЛЕНИЕТО И НА РЕВАНШИЗМА В ПАРТИЯТА! ТОЧНО В ТОЗИ ПЕРИОД КАТО НИКОГА ДОСЕГА ПАРТИЯТА ТРЯБВА ДА Е НАПЪЛНО ЕДИННА, ЗА ДА ПОСТИГНЕМ НЕВИЖДАНИ ПРОГРЕСИВНИ РЕЗУЛТАТИ!

Вилдан АХМЕДОВА

Ябълката на раздора в ДПС – Югозапад се казва Ахмед Башев. Скандално известният политик, който последните години по-малко трябваше да говори и пове­че да действа, е на път да се превърне в най-големия кадрови проблем на партия ДПС – Югозапад. Както Топ Преса неотдавна писа, бив­шият кмет на община Гър­мен и бивш депутат от село Рибново е спряган за един от водачите на листата с кан­дидат-депутати на партията на Ахмед Доган, а това вече създаде истинска лави­на от недо­волство сред структу­рите й в облас­тта. До ре­дак­цията на югозападния таблоид достигна декларация, изпра­тена до ръководството на партията в лицето на Мус­тафа Карадайъ и почетния председател и създател на партията Ахмед Доган, по­дписана от над 400 члено­ве и симпатизанти от целия Югозапад, които в две думи обобщено искат кандидату­рата на Ахмед Ба­шев да бъде от­теглена. Чрез своето ръ­ководство партий­ците при­зовават и самия Башев – днес директор на учили­щето в село Огняново – сам да си направи отвод и да сложи един път завинаги край на разединението и въ­трешните партийни войни.

„Башев е в ДПС, за да се разправя със своите пар­тийни врагове. Той не стои зад идеите на ДПС. Зад ка­узите на ДПС. Неговата цел е да използва политиката и властта за прокарване на­лични интереси на корист­ни схеми и действия. Крайно време е това да се вземе под внимание и да се сложи край на раз­делението и реваншизма в партията…“, пи­шат възмутено членовете на ДПС до своите начал­ници в София.

„Точно в този период като нико­га досега партията трябва да е единна за да се постигнат невиждани прогре­сивни резул­тати…“, апелират още пар­тийците и, чест­но да си при­зна­ем, ние от местната медия виж­даме в твърденията им логи­ка. Предвид личните си кон­фликти и непримиримото си его Башев в повечето случаи е вреден дори за себе си, това трябва да се признае. Неведнъж той е правел из­цепки по медиите, които са вредили не само на него, но и на партията, кардинални­те му действия срещу хора, политическата репресия го превърнаха в истинско стра­шилище и за политици, и за обикновените хора. А това по­ведение няма как да бъде на­речено другояче освен феодал­ско. Паметен е примерът, из­тъкнат от авто­рите на писмото до централата на ДПС – случ­ката е преди дни в джамията на гърменското село Дъбница, там преди сто­тици свидетели Башев изпъчил гръб и заявил „Аз ще бъда во­дач на листата на ДПС. Лично съм се разбрал с Ахмед Доган. Други лидери аз не признавам…“, казал Башев и се държал, все едно вече е спе­челил изборите. Такива личности нямат мяс­то изобщо в партията, смя­тат голям част от нейните членове и било редно ДПС именно в период на избо­ри да се замисли ще залага ли на подобни куци коне, които разединяват, или ще търси компромисни лично­сти. Като пример за такива личности местните депеса­ри посочват зам.-кмета на община Сатовча Елхан Къл­ков. Това бил ерудиран про­фесионалист и изключител­но кадърен политик, който обединява, а не разединява. В негова успешна кандида­тура за депутат се кълнат не само хора от ДПС – Сатовча, но и от общините Якоруда, Белица, Хаджидимово, от Гърмен, от град Гоце Делчев дори и още много.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене