Бащата на пребитият Захари: Има навика да „пипа“, той си е такъв!

Изписаха от болницата 14 – годишният Захари, който бе пребит, заради системни кражби. Момчето пострада, след като 39-годишният бизнесмен Стоян П. Го заподозря в кражба от неговите кафе автомати и го наказа с бой. Побойникът бе задържан арестуван за 24 часа. След това бе освободен, прокуратурата не е искала удължаване на мярката му за неотклонение.

Нова телевизия потърси бащата на потърпевшият. Ето какво каза той:

„Казват, че са го откарали на Панорамата двама мъже и че са го били. Карали са го да им свърши някаква работа. Подмамили са го. Един го е държал, другия го е „бъхтал“. Видях сина си в болницата, по – добре е. Иначе има навика да пипа, не че е нещо кой знае какво, той си е такъв!“

Днес прокурор Крум Попов повдигна обвинение на извършителя на дейнието – за нанасяне на средна телесна повреда заради първоначалната информация, че са счупени двете ръце на Захари.

„Току-що научих от лекарите в МБАЛ „Иван Скендеров”, че наистина няма фрактури. Но все още чакаме експертизата. Тогава ще се преобразува обвинението по член 130 от Наказателния кодекс – за лека телесна повреда. Спрямо обвиняемия не е взета никаква мярка за неотклонение”, уточни прокурор Попов от Районна прокуратура-Гоце Делчев.

Възможно е на бизнесмена да се повдигне още едно обвинение – за отвличане, но това е в правомощията на Окръжна прокуратура-Благоевград.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене