Финансова инжекция за Пиринско от държавата

емил костадинов

Симитли, Струмяни, Кресна, Белица и Сатовча ще бъдат подпомогнати от държавата на 70 % за изработване на общите им устройствени планове, заяви на пресконференция в Благоевград народният представител от БСП Емил Костадинов. Той посочи редица финансови инжекции за Благоевградска област по отношение на ВиК, пътища, болници, неотложни и аварийни дейности, за които държавата отпуска средства, като заяви, че умишлено се провежда една неоснователна озъбена агресивна политика срещу правителството.

По ПУДООС стартира програма „Обичам природата и аз участвам” и в нея са включени 12 проекта от Благоевградска област. 3 от тях са в Благоевград – за селата Логодаж, Бело поле, Покровник, другите са в Белица и община Петрич. Костадинов посочи, че са осигурени и средства за ремонт на храма в Логодаж – 30 000 лева. В Логодаж също така се осигурява стартирането на важен обект – водопровод и канализация за 250 000 лева.

Допълнително средства от държавата са осигурени за болниците в Петрич, Сандански, Гоце Делчев и Разлог. В Петрич предстои откриването на кабинет за спешни случаи. Редица обекти, свързани с водата, на територията на областта ще бъдат подпомогнати – в селата Елешница, Коларово, Филипово, в община Гърмен, 1,3 млн. лева за канализация и пречистване на село Кулата, за Кърналово около 362 000 лева, резервоар в Плетена – 150 000 лева, Аврамови колиби също финансиране за водопровода.

От Междуведомствената комисия се отпускат средства за неотложни и аварийни работи за община Симитли – кв. „Дрънкалица” – укрепване бреговете на дерето и в Полена – укрепване на входа на селото, за около 400 000 лева, в Петрич – ул. „Беласица” и други.

По думите на Костадинов пътят Разлог- Гоце Делчев също ще бъде довършен през тази година по обещание на Николай Галчев, който пое обекта след фалирането на фирма „Алпине Баум”.

13 картофопроизводители, понесли щети от неблагоприятни метеорологични условия, също ще бъдат подпомогнати.

До края на април ще бъдат изплатени парите на тютюнопроизводителите, като за тази цел за 2014 г. държавата е отпуснала 100 млн. лева.

Независимо от показания капацитет на община Благоевград, Костадинов каза, че правителството на Орешарски оценява важния проект за депото и ще направи всичко възможно за финансирането му. А обектът е отпаднал от ОП „Околна среда”, там където е естественото му финансиране, заради бездействието и недостатъчната активност на общината.

Също така не мислят да изключват хора от АБВ, тъй като по думите му всеки си е със своя морал.

„Борисов е измислил понятието магистрала и дори ограниченията на скоростта са въведени от него, но 90 км магистрали ще бъдат изградени общо в страната през тази година”, заяви в заключение Костадинов.

bsstruma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене