Лидерът на БСП – Гоце Делчев Валери Сарандев – единодушна номинация за кандидат-депутат в района

След проведените отчетно – изборни събрания в основните партийни организации в община Гоце Делчев, вече са ясни имената на номинираните кандидати за народни представители на предстоящите парламентарни избори. Общо 18 са предложените имена, но с най-много номинации – 34, е председателят на Общинския съвет на БСП в Гоце Делчев – Валери Сарандев. След него, с 27 номинации е общинският съветник Иван Геров и заместник – кметът Богдан Боцев с 19.

На проведената вчера общинска конференция на БСП Гоце Делчев бе взето решение имената на първите трима с най-много номинации – Валери Сарандев, Иван Геров и Богдан Боцев, да бъдат изпратени за обсъждане в областния и националния съвет на БСП.

За водач на листата в 1-ви МИР Благоевград, делегатите на конференцията единодушно номинираха лидера на социалистите Корнелия Нинова. Ако обаче, тя бъде посочена за водач в друг избирателен район, от Общинския съвет на БСП в Гоце Делчев номинират и предлагат за обсъждане от областния съвет и Изпълнителното бюро на Националния съвет, кандидатурите на Кирил Добрев, Весела Лечева, Кристиан Вигенин, Костадин Паскалев, Иван Ченчев, Красимир Янков и Момчил Неков.

Общо 144 са делегатите с право на глас на общинската конференция на БСП в Гоце Делчев, като от тях на форума вчера присъстваха 127. Гости на събитието бяха Весела Лечева и Иван Ченчев от Изпълнителното бюро на БСП, досегашният народен представител от 1-ви МИР Благоевград Кристиан Вигенин и председателите на Общинските съвети на БСП в общините Гърмен, Хаджидимово, Сатовча и Банско.

С огромен интерес делегатите и гостите изслушаха доклада на председателя на Общинския съвет на БСП Гоце Делчев Валери Сарандев, относно актуалната политическа обстановка. На местните социалисти бе поставена висока оценка за работата, като партийната организация в Гоце Делчев категорично е посочена за най-добрата в областта, както и сред водещите в страната.

Лидерът на социалистите в Гоце Делчев – Валери Сарандев, е с най-много номинации за народен представител от партийните структури и в четирите общини на района, с което членовете на БСП в Гоцеделчевско категорично заявиха желанието си той да бъде издигнат за депутат на предстоящите избори.

Окончателното решение за подредбата на листата на БСП за предстоящите парламентарни избори ще бъде взето до края на следващата седмица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене