Тази сряда Стефан Апостолв ще свири футболната среща България-Македония в Благоевград

футбол-България-Македония

Младият елитен рефер от Симитли Стефан Апостолв ще свири международната футболна среща между юношите до 19 години на България и Македония. Двубоят е в сряда от 14:00 часа и ще се играе на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград. Срещата е част от подготовката на нашите юношески национали в тази възраст за Екстра-елит квалификациите.

Наставникът Александър Димитров и футболистите му пристигат утре в Благоевград. В тази възраст са, роденият в Благоевград вратар на „Черно море“ Георги Китанов, халфът на „Левски“ Мики Орачев, който е юноша на „Пирин“ и нападателят на „Литекс“ Кирил Десподов, който е родом от Кресна. С повиквателни са и играещите в Италия Антонио Вутов от „Удинезе“ и Георг Василев от „Парма“.

Юношеският национален отбор в тази възраст вече  е играл веднъж с връстниците си от Македония. През август 2011 година нашите момчета загубиха с 1:2. В последствие – през февруари 2012, възпитаниците на Александър Димитров играха на стадион „Христо Ботев“ две срещи с Испания, в които нашите момчета постигнаха престижни резултати 0:0 и 0:1 срещу един от най-силните отбори в тази възраст в света.

Прави впечатление, че от състава на националите за мача в сряда в Благоевград отсъстват двамата благоевградски близнаци – Радослав и Борислав Цоневи, които играя в „Левски“. Напоследък двамата играят редовно в мъжкия отбор на сините и им се събират много мачове.

Автор: Стефан Дамянов, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене