ОбС-Благоевград ще проведе първото заседение за 2017 година този петък

31 точки ще разгледат съветниците от ОбС Благоевград на първата си редовна сесия за годината, която ще се проведе на 27 януари. Като първа точка в дневния ред е заложен отчетът за дейността на Общински съвет Благоевград за второто полугодие на 2016 година. Отчетът ще направи председателят на общинския съвет Радослав Тасков.

Сред важните точки, които местните парламентаристи ще разгледат и гласуват, е и предложението относно приемане на бюджета, плана за финансиране на капиталовите разходи за 2017 година и актуализирана бюджетна прогноза  за местните дейности за периода 2017 г. – 2019 г. на Община Благоевград.

Годишна програма за управление и разпореждане с имотите- общинска собственост за 2017 година също ще бъде гласувана на заседанието в петък.

Местните съветници ще гласуват и изменение на Наредбата за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на общината.

На 27 януари ОбС-Благоевград ще разгледа и предложение относно паркинг в района на болничен комплекс „МБАЛ- Благоевград” АД.

Също така местните парламентаристи гласуват и годишните план-програми за развитие на читалищната дейност в Община Благоевград.

В дневния ред са заложени и редица предложения свързани с искания на граждани, за изработване на Подробни устройствени планове.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене