Младите червенокръстци от Огняново начело с кмета Димитрия Гюрова организираха Бабинден за снахите и бабите от селото

С първа изява за 2017 г. се отличи доброволческата структура на младите червенокръстци от гърменското село Огняново, председател на която е самата дългогодишна кметица на селото Димитрия Гюрова.

Дейността си БМЧК-Огняново за новата година стартира с невероятно красиво и забавно тържество, с което в селото бе отбелязан за поредна година празника Бабинден.

Младите доброволци зарадваха бабите и по-младите снахи с весели сценки, организирани игри и запомнящи се забавления. Празникът не мина и без народни танци, бабини хора и ритуали, в които се включиха и всички гости на празника.

До късно снощи около 40 жени и 10 деца от БМЧК-Огняново се веселеха в ресторанта на местен хотелски комплекс.

Бабата в ритуала „поливане“ бе атрактивната Мария Касова, а младата булка – Виолета Касова. Участващите деца в празненството от БМЧК бяха внуците и децата на жените и бабите от селото.

Веселяшките игри в унисон с празника, които буквално взривяваха с много смях залата, бяха подготвени от  Виолета Касова. Забавната викторина, подготвена от младите червенокръстци, пък успя да затрудни по-възрастните с някои от интересните и забавни въпроси.

Кулминацията на празника бе томбола, на която бяха спечелени хубави награди, осигурени от кметицата на Огняново Димитрия Гюрова.

„Щастлива съм, че успяхме да впечатлим с организирания от МБЧК-Огняново прекрасен Бабинден всички присъстващи, които без каквито и да са задръжки се включиха с много емоции и настроение в нашите игри. Доволни сме, че успяхме да ги зарадваме. Още веднъж честит празник, баби, майки, снахи – наши любими жени“, заяви за ИНФОМРЕЖА кметът на курортното гърменско село Огняново, Димитиря Гюрова.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене