Нова министерска заповед! 35 сътрудници започват работа към ОД на МВР – Благоевград

35 сътрудници по охраната ще бъдат назначени на работа в ОД на МВР – Благоевград. Заповедта на вътрешния министър в оставка Румяна Бъчварова пристигна вчера, ден след работната й среща с ръководството но дирекцията. Щатните бройки ще бъдат разпределени по равно в 7-те районни полицейски управления на областта – по 5 във всяко. Сътрудниците по охраната ще бъдат назначени като лица, работещи по трудово правоотношение, като предимство ще имат бивши полицаи и военни. Основната заплата ще бъде около 550 лв. Привличането на бивши служители обратно в системата на МВР ще спомогне за планирането на патрулите и извеждането на повече служители в малките населени места.

600 сътрудници ще бъдат назначени по охраната и на границата, като средствата за облекло, оборудване и заплати за тях ще бъдат осигурени с европейски средства. Целта на предприетите мерки на МВР е извеждане на терен на повече полицейски служители и засиленото им присъствие в обезлюдени и малки населени места.

От началото на месеца стартира 3-месечна специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност, като за нейното финансиране 5 000 000 лв. са предвидени за текущи разходи, а 2 000 000 лв. – за закупуване на 278 нови моторни превозни средства. От тях 8 автомобила бяха отпуснати за ОД на МВР – Благоевград, обяви при последното си работно посещение в Югозапада министърът в оставка Румяна Бъчварова. Припомняме, че обратно в полицията се върнаха пенсионираните топкриминалисти Янко Стамболиев и Виктор Арабаджиев, които започнаха работа на пропуска в полицейската дирекция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене