Насрочиха за 15 февруари търговете за хотелската част, фитнеса и ресторанта на спортна зала „Неврокоп Арена“

Публичните търгове за отдаване под наем на трите обособени обекта в търговската част на Спортна зала „Неврокоп Арена“ в Гоце Делчев са насрочени за 15 февруари, обяви кметът на общината Владимир Москов.

Както ИНФОМРЕЖА писа, на последното за 2016 г. заседание на Общинския съвет в Гоце Делчев местните парламентаристи възложиха на градоначалника да организира провеждането на публичните търгове с явно наддаване и да подпише договори със спечелилите участници.

Отдаването под наем на части от спортното съоръжение в Гоце Делчев се наложи, след като проведеният преди няколко месеца конкурс не излъчи наемател.

Със заповед от 7 ноември 2016 г. на кмета Владимир Москов в изпълнение на решение на Общинския съвет от 28 септември миналата година бе проведена процедура по публично оповестен конкурс за отдаване под наем за срок от 10 години на цялата търговска част от спортната зала.

Тя представлява 5803 кв. м и включва хотелската част, ресторанта, фитнес залата и спомагателни обекти с изключение на входното фоайе, информация, кафене, гардероб, част от санитарните възли, помещенията за лекар, съдии, управител и други.

Поради неизпълнение на условията за провеждане на конкурса, комисията не определи участник, спечелил конкурса. В срока за подаване на предложения от кандидати тогава постъпи само една заявка – от „Ментор груп“ ООД – София на бившия вече спонсор на ФК „Пиин“, Иван Арнаудов.

„Търговете, които са насрочени за 15 февруари, ще се проведат по коренно различна и напълно открита процедура на основание чл. 21, ал 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 14, ал. 7 от Закона за общинската собственост и Наредба № 2 за реда на придобиване и разпореждане с общинско  имущество“, подчерта кметът Владимир Москов.

Според новите условия за срок от 5 години ще бъде предоставен за отдаване под наем хотел на два етажа с разгъната площ от 840 кв. м заедно с оборудването в сградата на спортния комплекс. Началната тръжна цена за хотелската част е 3 000 лева на месец, без ДДС.

Ще бъде отдаден и ресторантът в „Неврокоп Арена“ ведно с оборудването му. Разгънатата площ е 120 кв. м, като условията са същите – 5-годишен срок за наем при първоначална тръжна цена от 1 000 лева на месец, без ДДС. Третият търг се отнася за фитнес зала с площ от 350 кв. м, като наддаванията ще започнат с начална тръжна цена от 1300 лева на месец, без ДДС.

Спортната част от комплекса остава под управлението на община Гоце Делчев. Заместник-кметът Богдан Боцев заяви, че залата вече е изцяло натоварена. Направени са и вече се обсъждат предложения за домакинства за провеждане на национални и балкански състезания.

„За спорта пари няма да пестим. Младите хора от града и региона ни спортуват интензивно, имаме и много спортни клубове, на чиито потребности сме длъжни да отговорим“, коментира и кметът Владимир Москов, който с ръка на сърце призна, че едно от най-големите предизвикателства за него и за цялата общинска администрация през изминалата 2016 г. е било реализирането и приключването на проекта за „Неврокоп Арена“, на който на няколко пъти е надвисвала опасността и дилемата ще я има или не най-после залата.

Москов призна още, че благодарение на народните представители, избрани от региона и областта, и благодарение на разбирането от страна на правителството в оставка, всички пречки са били преодолени.

Като факт за свършеното Москов посочи и тържественото откриване на залата, на което освен депутатите от различни парламентарни групи от Благоевградска област заедно са прерязали лентата на спортното съоръжение с премиера Бойко Борисов, министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и други държавници и представители на институции.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене