ДАР ОТ ДРЕВНИТЕ: Легендарен древногръцки мехлем лекува инфекции и прави чудеса за кожата!

Ефективен срещу възпаления е антисептичният крем на древногръцкия лекар Гален

Как да  приготвите прочутия крем на Гален? На водна баня загрейте 1 с.л. пчелен восък (или парафин). Когато се разтопи, добавете 4 с.л. вазелиново масло и 6 с.л. розова вода. Изчакайте сместа да се редуцира до гъстота на крем и отбройте 2-3 капки розово масло. Когато изстине, намажете лицето за 15 минути и после изплакнете с топла вода.

Ето и още няколко натурални, естествени и лесни рецепти, с които да направите чудеса за кожата си.

Ментовият лосион успокоява кожата. Залейте 2 с.л. сухи листа от мента с 500 мл гореща вода и оставите отварата да кипне за 5-10 минути. После я прецедете и добавете 4 ч.л. боров спирт, 2 с.л. настойка от невен (от аптеката) и 1 ч.л. пресен лимонов сок. Обтривайте лицето през половин час.

Проверено в практиката е и лечението с дрожди. Залейте 20 г със затоплено мляко до консистенция на сметана. Нанесете сместа на предварително почистено лице и с кръгови движения я отстранете. Остатъка измийте с топла вода. Друга ефикасна рецепта е да смесите по 1/2 с.л. дрожди и кисело мляко и по 1 ч.л. лимонов, морковен и портоколов сок. Сложете кашата върху кожата за 15 минути и я отстранете с тампон.

Подпухналата кожа ще освежите със синя или с бяла глина. Разредете я с вода до гъсто пюре и я нанесете. След час ще установите, че зачервяването и подпухването са намалели.

За антибактериална профилактика редовно минавайте лицето с настойка от лайка. За свеж тен е маската от половин узряла праскова и лъжичка коняк.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене