Синоптик разкри какво време вещае Световната метеорологична организация за края на януари

Наложи се да ползвам газова горелка, за да си отключа вратата. Това заяви комисар Алекси Статиев по повод ниските температури от последните дни в ефира на Нова телевизия
По думите му колкото и да е подготвен автомобилът на човек, има ситуации, в които нито лопатите, нито метлите могат да спасят положението. „Това, което изпитвам аз, правилно се предприе тази кампания”, коментира той предприетите действия и призива на властите хората да си стоят вкъщи.
От своя страна синоптичката Анастасия Стойчева заяви, че за януари това време е сравнително обичайно явление.
„Ако се върнем назад, именно в Североизточна България се стига до преспи и навявания. През 2-3 години. Хората там знаят, че това се случва. Дори в началото на XX век, 2000 г. Може би не си спомняте, но и миналата година имаше такива температури”, каза тя и уточни, че характерът на зимата се определя от характера на януари. Ако са ниски температурите, значи и зимата е лоша.
„Тази година дори от Световната метеорологична организация имаме съобщение, че около 20 ще остане с ниски температури”, съобщи тя.
Стана ясно още, че най-студено тази е било в Драгоман – 16 градуса.
Що се отнася до шофьорите, комисар Статиев посочи кой е най-важният съвет.
„Да не тръгват. И да има и лопати, и вериги, компетентните органи са затворили пътя има знак. Трябва ли да има и полицаи и знак? По-добре да стоят в колата и да стоят и чакат помощ”, каза още Статиев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене