Кметът Георги Икономов: Днес Банско е световно признат ски курорт и предпочитано място за туризъм

Днес Банско е световно признат ски курорт и предпочитано място за туризъм. Това каза преди откриването на зимния ски сезон 2016/2017 кметът на Общината Георги Икономов.

„С гордост и самочувствие, след всички тези международни и национални награди, сме пак на прага на поредния зимен сезон. Всички тези награди на нас винаги ни напомнят от къде сме тръгнали и, че изминахме дълъг и труден път”, каза Икономов.

Той пожела на всички здраве , много сняг и много слънце, както и усмихнати хора в Банско.

„ Всички ние да продължим да посрещаме гостите ни така топло и гостоприемно, както само ние можем.”, каза Икономов.

Кметът на Община Банско Георги Икономов връчи почетно отличие на олимпийският шампион в спускането в Солт Лейк Сити 2002, Фриц Щробл. Отличието е почетният знак на кмета и се дава на гости на курортния град, които с присъствието си популяризират Банско като световен курорт. Церемонията по връчването се състоя минути преди началото на зимния ски сезон 2016/2017.

Фриц Щробл от своя страна благодари за поканата.

„За първи път съм в Банско и видях, че имате чудесни условия за ски, добра храна и много приятни хора, които срещнах”, каза Щробл. Той подчерта, че тази награда той ще я постави точно до медала си от Солт Лейк Сити.

Кметът на Община Банско Георги Икономов и министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова официално откриха зимния сезон 2016/17 г. в Банско. На отриването на сезона присъства и министърът в оставка на младежта и спорта Красен Кралев.

 На събието още присъстваха представители на централната и местната изпълнителна власт, туристическия бранш, контролните органи, спортисти, медии. Преди началото на официалната част имаше представяне на  „Уникално Банско Ви посреща на централния площад, като представители на марката „Уникално Банско“ поканиха всички жители и гости на града да вкусят от банските мезета, специалитети и разливаха руйно вино.

Официалните гости и световните звезди на ски спорта, легендите Марк Жирардели – петкратен носител на Световната купа и олимпийският шампион в спускането в Солт Лейк Сити 2002, Фриц Щробл’

Кулминацията бе официалното откриване на зимния сезон от кметът на Община Банско Георги Икономов, след което небето засия от зарята, която можеше да се наблюдава от всяка точка на курортния град.

Кметът Георги Икономов: Днес Банско е световно признат ски курорт и предпочитано място за туризъм снимка 1Кметът Георги Икономов: Днес Банско е световно признат ски курорт и предпочитано място за туризъм снимка 2

pirinsko.com

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене