Ето това е! Проверката на инспектората за боя в ПМГ „Сергей Корольов“ установи: Няма кървища и счупени носове! Едното дете се приближава до другото навежда главата си, и това е!

Камерата записала „допира“. Откъде е счупения нос на Матрин е неясно, защо има медицинско свидетелство за нанесена телесна повреда, кой уплаши децата…….??????

Проверката на сбиване между Мартин З. и Борислав Ч. в елитната математическа гимназия в Благоевград, извършена от експертите на РУО Благоевград установи, че спречкването между двамата е съвсем „безобидно“.

Камерата е записала, как едното дете се приближава до другото, навежда главата си и после сяда на чина“, това заяви днес началникът на инспектората Ивайло Златанов, който в петък в късния следобед е получил протоколите от разпити на деца, учители и ръководство на гимназията. Всички са единодушни- няма никакъв сериозен бой между учениците. По Мартин нямало и видими белези от насилие.

Припомняме, че в четвъртък за случая ни информираха -ученици, чиито имена все още пазим, заради обещанието ни да не ги дискредитираме, които разказаха, как в часа по история между двамата възникнал скандал, завършил с удар през лицето на Мартин от 12 клас и счупен нос. Изниква въпросът? Кой счупи на две места носа на Мартин З., защо той се е снабдил с медицинско свидетелство. Името му фигурира с травма на носа и в дневниците на Спешен център -Благоевград, правена е и снимка на носа. Доказателства, които сочат, че Мартин има счупен нос.

Всичко това обаче убягва от отговора на разпитваните лица, „защото момчето няма видими белези“. Двамата ученици също били „бесни“ от това, че ние сме разказали случая. Скарване, сдобряване и никаква пушилка, това е трябвало да стане в математическа гимназия. Обаче в четвъртък подадоха от „първо лице“ сигнал при нас и историята излезе на светло, а изходът от нея след проверката потъна в мъгла.

Страх от наказания и репресии в последната година на училище, така си обясняваме поведението на пострадалия и неговото семейство. Научихме, че Мартин и Борислав са били приятели, деца на приятелски семейства.

Това е! Ние сме преувеличили историята, ние сме виновни за счупения нос на Мартин! Не изключваме и вероятността той да се е спънал и да е паднал! Дори и това да скрият медицинското! Бог да пази децата ни в училище! Организацията по неглижиране на случая бе перфектна.

П. Петров/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене