Гласуването за „Спортист на годината” в Благоевград с нов регламент

За определяне на победителите в отделните категории „Спортист на годината“ имат право да гласуват и президентите на спортните клубове от регистъра в Община Благоевград. Това е записано в новия регламент, определящ правилата за „Спортист на годината“ в Благоевград. До момента можеха да гласуват единствено спортни журналисти. В регламента изрично е записано обаче, че президентите нямат право да гласуват за свой състезател, треньор или отбор. Тази година церемонията за награждаване „Спортист на годината в Благоевград“ ще бъде на 20 декември от 19:00 часа в зала „Скаптопара“.

Преди това, на 12 декември в зала 5 на Община Благоевград от 11:00 часа, журналисти и президенти на спортни клубове, ще могат да подкрепят най-добрите.

Награди ще бъдат разделни в 10 категории, сред които „10-те най-добри спортисти в категория: Мъже и жени, 5-те най-добри спортисти в категория „Младежи, юноши и девойки до 18 години“, „Треньор на годината“, феърплей“. Ще бъдат отличени още Спортен журналист, спортни деятели и „Спортисти в неравностойно положение“. Награда на Благоевград за спортист на годината се присъжда ежегодно през месец декември за постигнати високи спортни резултати в рамките на изминалата календарна година.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене