„Ако си дал на другия“ Съвместна инициатива на Православен информационен център, Движение „Ние жените“ и вестник „Топ Преса“ в помощ на ближния.

Ние от Топ Преса винаги сме подкрепяли подобни инициативи. Няма нищо по-хубаво и важно от това, хората да са щастливи. През месец декември, по време на Коледните празници, в очакване на новата година, тогава когато всеки се надява, че новата година ще му донесе повече радост, щастие, здраве, любов и пари, Топ Преса за пореден път доказа, че безспорно е медия номер едно в Югозапада. Благодарение на многобройните ни приятели и рекламодатели, ние успяхме да осигурим на нуждаещите се хора храна през месец декември. Първи на молбата ни откликна Тони Диков председател на ПП “Народът На Република България”. Свързах се с г-н Диков и му обясних за нашата инициатива и той веднага откликна на молбата ми. Помоли ме да не споменавам, че ще помогне, но аз немога да пазя тайна от както работя в Топ Преса, а и мисля, че доброто е заразно и винаги трябва да се говори за това. Г-н Диков се съгласи да отговори на няколко мои въпроса специално за читателите на Топ Преса.

toni-dikov

www.NRBulgaria.com

nrb

Защо г-н Диков подкрепи кампанията „Ако си дал на другия“?
– Знаете ли, ще бъда максимално искрен с вас. По принцип се случват много дарителски кампании точно по това време на годината, да нормално е Рождество Христо е и роди се синът Господен. Аз винаги се опитвам да помагам с каквото мога. Но определено в тази акция, се включвам защото края на септември бях в България и от първият ден още в мен започнаха да се бунтуват наистина много разнородни чувства. Предполагам, че всеки започва да си задава много и различни въпроси, когато види на улицата възрастни хора в наистина тежко състояние, да просят. Аз самият, който съм живял в три различни строя, комунизъм, демократичен преход, и в развит капитализъм. Мога да кажа, това което се случва в родината ни е геноцид най- вече над тези възрастни хора-всички пенсионери. Хората, които построиха държавата, хората които изнесоха най-тежките след водени години на плещите си… Сега те са напълно изоставени от държава и общество. Обещах, че ще бъда искрен с вас. Лично за мен тази тъжна и не справедлива картина ми е чужда и крайно не приятна. В комунизма това явление никога не го е имало . Селата бяха пълни с баби и дядовци, само че те не просеха, а си гледаха градинките, две, три кози, крава и т.н . Даже с същите тяхно мизерни пенсии, те помагаха на младите в града . Както и да е тогава имаше други негативи . Точно тогава хората се обърнаха от Православната Вяра и тръгнаха по пътя на бездушието и неизвестността. И точно тогава, о чудо дойде демокрацията, която прекрачихме с едно вече наистина мързеливо и лениво общество . Научено, че трябва да учи, за да не работи.

На хората им е чуждо, обаче да ги хранят политици, когато не е предизборно…
– Наистина много на място поставен въпрос. Ами аз имам както достатъчно реална оценка за самият себе си така имам и вяра. На този въпрос ще ви отговора така . Вече е време за държавници и аз влизам в политиката точно така. Ако някой се самозаблуждава, че всичко може да продължи по старо му просто или се самозалъгва или наистина няма очи, за да види реалността. Отново казвам влизам в политиката като държавник, а не поредният политик . И нека народът да преценява това по делата ми, а по делата ми нека нашият Баща Господа Бог да ме съди. Дойде времето в което всичко става много по-лесно, всичко се вижда. Или даденият човек работи за народа или е против него и работи само и единствено са собствения си джоб. Тука със сигурност много от настоящите власт имащи, ще се възпротивят. Само че новата история доказва само и единствено едно . Последните 27 години държавата бе управлявана или от напълно не компетентни. Хора или от национални предатели. Резултата е видим от всеки един.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Stomi-Strumsko

След разговора ни с г-н Диков се отправих към Супермаркет “Стоми” с чиито управител имахме предварително уговорена среща. Исках да уговоря как да напазарувам необходимите продукти за приготвянето на храната за нуждаещите се хора. По време на разговора управителя на Супермаркет “Стоми”, каза че това което правим е много благородно и поиска да го включим в кампанията. Това много ме зарадва, защото в днешно време такива добри и отзивчиви хора рядко се срещат. Супермаркет “Стоми” се включва в поредната наша кампания, за което искрено му благодаря. Благодарение на “Стоми” на 25 декември ще има агнешки курбан дарен от магазина специално за кампанията „Ако си дал на другия“ – Съвместна инициатива на Православен информационен център, Движение „Ние жените“ и вестник „Топ Преса“.  Аз пък, като част от Топ Преса, ще попитам… Къде сте сега вие, другите медии?

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене