ВИДЕО: С голямо детско шоу, запалиха ритуално светлините на елхата на площада в Гоце Делчев

Първоначалното включване на ефектните светлини на естествената елха на централния площад в Гоце Делчев, от доста години назад се превърна в ритуал с който се дава и старт на коледно-новогодишните празници в града. И тази година, ритуалът започна снощи с нетърпеливите деца на Гоце Делчев да посрещнат Дядо Коледа в аванс. Поради липсата на сняг в града, добрият старец пристигна тук с модерна техника за изслуша какво са му подготвили малките палавници, за да прецени дали ще заслужат подаръците, когато настъпи Бъдни Вечер. Но те се представиха отлично! Музикално-танцовите постановки представени от детски формации от всичките детски заведения и градския детски хор „Акварели“ очароваха дядо Коледа и асистентката му Снежанка и обещаха всяко дете да получи подарък.

Честта да включи празничните светлини на елхата на градския площад, тази година са падна на ученикът от ПМГ „Яне Сандански“, Кръстю Драгинов. Привилегията се определя от комисия, която определя ученик от общината с особени заслуга за издигане авторитета на общината през текущата учебна година. Кръстю Драгинов е с отличен успех по всички учебни дисциплини. През тази учебна година, той участва в редица състезания и конкурси на национално и международно ниво по химия и биология като в повечето случаи заема първо и по-рядко второ място.

Когато за по-голям ефект осветлението на площада бе изключено, младежът гордо се отправи към таблото и включи красивите светлини на коледното дърво. Моментът бе посрещнат от малки и големи с възторжени възгласи, а красиви фойерверки озариха неврокопското небе. С това бе даден краят на вечерното шоу и началото на коледно-новогодишните празници в Гоце Делчев

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене