Дванадесетокласникът Кръстьо Драгинов от ПМГ „Яне Сандански“ запали коледните светлини в Гоце Делчев

И в Гоце Делчев грейна коледната елха. Светлините й тази година запали олимпийският шампион от националния отбор по химия на България, Кръстьо Драгинов. Той е възпитаник и голямата гордост на ПМГ „Яне Сандански“ и родния му град Гоце Делчев.

През август тази година дванадесетокласникът Кръстьо Драгинов, който тази година ще бъде абитуриент и ще поеме пътя на своя възход, бе част от четиричленния национален отбор по химия, който завоюва четири бронзови медала на международната олимпиада в столицата на Грузия – Тбилиси. Само през отиващата си 2016 г. талантливият ученик записа своите шест много успешни участия в национални и международни олимпиади.

През 2015 г. Драгинов донесе и златен медал за Благоевградска област, родния си град Гоце Делчев и ПМГ „Яне Сандански“. Заедно със съученичките си  Нериман Топчиева и Екатерина Терзиева, Кръстьо Драгинов представи Югозапада повече от достойно на 47-ата Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда в Ямбол.

И тази година децата от всички детски заведения в Гоце Делчев очакваха на централния площад в града с много трепет пристигането на белобрадия старец с големия чувал с подаръци и лакомства.

Преди да грейне коледната елха, децата взривиха площада с невероятна празнична програма, за която получиха много аплодисменти похвали от самия Дядо Коледа и прекрасната му Снежанка.

Отново за малчуганите посрещането на Дядо Коледа и запалването на светлините на коледната елха ще остане незабравим спомен за най-малките, които  бяха най-красиви и емоционални на сцената.

Детската радост бе споделена от много родители, учители и граждани.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене